• Goorstraat - image 1
  • Goorstraat - image 2
  • Goorstraat - image 3
  • Goorstraat - image 4
  • Goorstraat - image 5
  • Goorstraat - image 6
  • Goorstraat - image 7
  • Goorstraat - image 8

Uitbreiding woning Goorstraat Hilvarenbeek

Uitbreiding

Deze typische 90er jaren woning is gebouwd in witte gevels van gekliefde kalkzand stenen. Bij een eerdere uitbreiding is op diezelfde stijl voortgeborduurd. Op zich prima, maar toen de opdrachtgever ons vroeg een uitbreiding van de keuken te ontwerpen, kozen we een andere weg.

Scharnier

De keuken was al een belangrijke plek in het huis. Maar te beperkt van maat om als echte woonkeuken te fungeren. Door deze uit te breiden moet ze die functie optimaal kunnen gaan vervullen. Met dat uitgangspunt is het ontwerp ingezet. En om die kernfunctie ook visueel te maken, hebben we een duidelijk afwijkende gevelsteen gekozen. Die werkt als een scharnier in de achtergevel tussen hoofdbouw en uitbreiding, en tegelijk de sleutelpositie van de woonkeuken markeert. Het horizontale spleetraam opent de ruimte in de hoek, en zorgt voor een gekaderd zicht op de designtuin met verschillende kunstobjecten.

Strak design en kunst

Binnen zijn de strakke vormen maatgevend. De greeploze keuken en slanke voorraadkast harmoniƫren volledig met de designtafel en -stoelen. Maar ook Guppy de Goudvis heeft weer zijn plek gevonden in deze prettige woonkeuken.