• BULB Woensel
  • BULB Woensel
  • BULB Woensel
  • BULB Woensel
  • BULB Woensel
  • BULB Woensel
  • BULB Woensel
  • BULB Woensel

Prijsvraag BULB Woensel West Eindhoven

Expressieve ingetogen hoek

Bij het ontwerp van het gebouw voor de woonvorm op deze drukke hoek, hebben we gekozen is voor een schijnbaar eenvoudig volume, bedekt met strekmetaal, dat neutraal blijft in de visueel expressieve omgeving. Het werkt duidelijk als een rustpunt in de hectiek.

De maagdelijk witte huid van strekmetaal bedekt de geperforeerde witte regenjas. Met deze gelaagdheid van de gevelopbouw ontstaat een genuanceerde veranderende textuur.

Met de gebruikte eenvoudige middelen wordt het een gebouw met twee gezichten. Overdag toont het zich als een gesloten volume, om pas in de avond haar onderliggende geheim aan de buitenwereld prijs te geven.


Inpassing in de context

als een eenvoudig schemerlampje
dat een rustpunt vormt
in de hoek van een rommelige kamer
pas 's avonds.......
de duisternis de drukte verjaagt
glanst zij in al haar eenvoud

Prijsvraag: 2011
Inzending BULB voor de hoeklocatie Edisonstraat-Baekelandplein, in samenwerking met Joris Verhoeven.