• Kazernehof
  • Kazernehof
  • Kazernehof
  • Kazernehof

verbouw Kazernehof 76 tot 14 woningen

Kazernehof 76 is onderdeel van de monumentale Lancierskazerne. Gebouwd door koning Willem II in 1842. Deze vleugel hebben we getransformeerd naar 14 prachtige stadswoningen. Bedoeld voor de moderne stadsbewoner die de monumentale uitstraling en schoonheid kunnen waarderen maar ook prijs stellen op moderne luxe.

De historische gevel, de authentieke houten verdiepingsvloer, de eiken moerbalk, het stalen frame uit begin 1900, en de gietijzeren kolom zorgen samen voor deze monumentale uitstraling. Samen met de imposante spantconctructie met de gordingbalken. Dit alles ervaar je als je de woning binnenkomt, waarin we een grote open vide hebben toegepast die een link legt tussen begane grond en verdieping.

De nieuwe inrichting is modern van aard. De moderne nieuwe trap met bordessen is een lust voor het oog. En ook de keuken en badkamer hebben extra aandacht gekregen. Maar we hebben ervoor gezorgd dat de nieuwe functies steeds het monument en haar waarden respecteren en versterken. Dat heeft geresulteerd in 14 prachtige stadswoningen, waarin het fijn wonen is.

Bouwjaar: 2016