• woningen Vordenstraat
  • woningen Vordenstraat
  • woningen Vordenstraat
  • woningen Vordenstraat
  • woningen Vordenstraat

dubbelwoning Vordenstraat Tilburg

Licht, lucht en ruimte

Uitbreidingswijk Koolhoven West staat geheel in het teken van woningen naar de bouwstijlen uit de jaren dertig. We kregen de opdracht een dubbelwoning te ontwerpen in de gedachte van 'Het Nieuwe Bouwen'. De bouwkavels blijken erg ondiep. Daarom is gekozen voor compacte bouw met een maximale bebouwing aan de rooilijn. Zo kan het gewenste woonprogramma worden gerealiseerd terwijl ook een mooie tuin (met zuidligging) beschikbaar blijft. In het ontwerp van de beide woningen zijn de uitgangspunten van licht, lucht en ruimte goed terug te vinden.

Binnen - buiten

Bij beide woningen opent zich de woonkamer naar de tuinzijde. Hierdoor ontstaat een panoramisch uitzicht naar de tuin waarmee deze onderdeel wordt van de woning. De woning toont eenvoudig en rustig. Dat is voornamelijk verkregen door de grote mate van samentrekking en detaillering. Details zijn namelijk zoveel mogelijk 'weggedetailleerd'. Dit om het uiterlijk een zo modern en strak mogelijk uiterlijk te geven.
De toch al ruime halfvrijstaande woningen zijn geheel onderkelderd. Dit geeft aan de bewoners een praktische extra ruimtedimensie.

Bouwjaar: 2008