Deven Architectuurstudio

Ons architectenbureau Deven Architectuurstudio kende haar officiƫle start medio 2002. Maar al 8 jaar eerder deden we projecten op bescheiden schaal. We kunnen dus inmiddels terugkijken op een ruime ervaring. Zoals veel bureaus zijn we gestart met bescheiden opdrachten, die al snel uitgroeiden tot projecten van formaat.

We zijn gevestigd in het centrum van Tilburg, in de creatieve Spoorzone. Daar hebben we in het geheel gerestaureerde Gebouw 88 een inspiratieve werkplek gevonden. We ontwerpen en tekenen voornamelijk projecten in Noord Brabant. Daar ligt onze focus, maar we krijgen ook aanvragen ver daarbuiten.

Werkterrein

In de meer dan 16 jaar van ons bestaan hebben we een zeer gedifferentieerde klantenkring opgebouwd met als gevolg een breed scala aan verschillende projecten. Van vrijstaande woningen tot appartementengebouwen, van uitbreidingen tot bedrijfspanden, van nieuwbouw tot renovatie, van meubelontwerpen tot stedenbouwkundige plannen, van prijsvragen tot onderhoudsklussen.

Onze opdrachtgevers zijn onder meer beleggers die ons opdracht geven een bestaand gebouw om te vormen tot een woongebouw met appartementen. Ontwikkelaars die ons series nieuwbouw woningen laten uitwerken. En ook particulieren die een nieuwe vrijstaande woning laten bouwen en ons voor het ontwerp en de architectuur inschakelen.

Energie neutraal bouwen

Goed omgaan met het milieu is een belangrijk thema in de bouw en architectuur. Deven Architectuurstudio heeft daar belangrijke stappen in gezet. We houden in ons ontwerpproces rekening met het duurzaam gebruik van materialen. Maar ook zorgen we voor een beperking van de energiekosten. Energie neutraal bouwen staat hoog in ons vaandel. We gaan graag een stapje verder, als de opdrachtgever dat wenst, en ontwerpen het dan als Nul Op de Meter gebouw. Geen energierekening dus. Over de ins en outs willen we u graag meer vertellen.

Groot door klein te zijn

Deven Architectuurstudio is een klein architectenbureau met stevige ankers in diverse samenwerkingsnetwerken. We weten daar, voor u als opdrachtgever, veel voordeel uit te halen. Hiermee hebben we namelijk beschikking over alle benodigde kennis maar kunnen toch onze kosten beperken. Bovendien geeft dit u als opdrachtgever de zekerheid van kwaliteit!

Deze werkwijze stelt ons in staat zeer complexe projecten te kunnen realiseren. Lastige invulopgaves, herbestemmingen van grote gebouwen, of ingewikkelde nieuwbouw. Geen enkel probleem! Het voordeel van sterke banden in goede samenwerkingsnetwerken is dat je de beste mensen voor de juiste job (of job-onderdeel) als het ware in huis hebt.

Studie voor uw project

Door deze werkwijze zijn we zeer flexibel. En kunnen we snel uw idee tot een 3-dimensionale schets uitwerken. Dat kan al in het beginstadium. U kunt bij ons de vraag neerleggen wat de mogelijkheden zijn voor uw gebouw. Kan het aangepast of verbouwd worden? Moet het een nieuwe bestemming krijgen? Of kan het beter worden uitgebreid of vernieuwd?

Wij maken er een schetsontwerp van en laten u aan de hand van een 3D model de mogelijkheden zien, en onderbouwen het model met een investeringsraming.

We nodigen u van harte uit voor een kennismakingsgesprek.